Kırklareli

Roman öğrencileri okula müzik bağladı

12:02 10 Şubat 2016
Roman öğrencileri okula müzik bağladı

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'de bir okulda eğitim gören Roman öğrencilerin devamsızlık sorunu, "Bir Roman Yazıyorum, Düşüm, Gerçeğim" projesi kapsamında verilen müzik eğitimi sayesinde çözüldü.

Kırklareli Valiliğince hazırlanan ve çoğunlukla Roman çocukların eğitim gördüğü Tevfik Fikret Ortaokulunda yürütülen proje çerçevesinde, dezavantajlı gruptaki 45 öğrenciye ileri seviye müzik eğitimi verildi.

Haftada 12 saat çalışma yapan Roman öğrenciler, veli ve öğretmenlerine konser vermek için zaman zaman sahneye de çıktı.

Okula gelmek istemeyen Roman öğrencilerin devamsızlık problemi de "Bir Roman Yazıyorum, Düşüm, Gerçeğim" projesiyle ortadan kalktı.

Proje koordinatörü Gamze Pekkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında, topluma kazandırılmaları ve hayata hazırlanmaları amacıyla Roman öğrencilere müzik eğitimi verdiklerini söyledi.

Projenin yaklaşık bir yıldır sürdüğünü anlatan Pekkan, şöyle konuştu:

"Okulumuzda ağırlıkla Roman öğrenciler eğitim görüyor. Ancak öğrencilerin çok fazla devamsızlık problemi vardı. Okula hiç gelmeyen öğrencilerimiz vardı. Roman öğrencilerin müziği çok sevdiğini, müzikle onlara okulu da sevdireceğimizi düşündük. Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle proje hazırladık. Okula gelmeyen öğrenciler, şimdi koşarak geliyor. Öğrenciler her anlamda gayretli. Projenin öğrencilerin derslerine de katkısı büyük."

Roman çocukların müzikte çok başarılı olduğunu vurgulayan Pekkan, projeyle öğrencilerin hayata bakış açısının da değiştiğine işaret etti.

Pekkan, çocukların topluma entegre olduğunu, birbirleriyle ve çevreyle ilişkilerinin de ciddi anlamda değiştiğini kaydetti.

- "Hüsnü Şenlendirici'yi örnek alıyorum"

Roman öğrencilerden Doğukan Çakırlar ise müziği çok sevdiğini, okulda klarnet çalmayı öğrendiğini dile getirdi.

Klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici'yi örnek aldığını, onunla aynı sahnede konser vermek istediğini ifade eden Çakırlar, "En büyük hayalim müzisyen olmak. Bu projeyle kendimi geliştirerek hayallerimin peşinde koşacağım" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.