Kırklareli

Uyuşturucu sevkiyatı davası

16:19 15 Nisan 2016
Uyuşturucu sevkiyatı davası

Hollanda'dan Türkiye'ye uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları ileri sürülen 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kırklareli Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Muldur ve Tugay Turşucu ile avukatları katıldı.

Tugay Turşucu, savunmasında, uyuşturucuyla hiçbir ilgisinin bulunmadığını iddia ederek, Hollanda'da çalıştığı hayvancılık firmasına ait aracın kendi sorumluluğu ve bakımı altında olmadığını öne sürdü.

Hayvan alım satım işlemleri için müşterilerle görüşmek ve sevkiyat için gerekli izinleri almak amacıyla Türkiye'ye geldiklerini söyleyen Turşucu, uyuşturucudan, Dereköy Sınır Kapısı'nda araçta yapılan arama sonucu bulunmasının ardından bilgisinin olduğunu iddia etti.

Mahkeme başkanının cep telefonundan gümrükte kaçak yakalama haberine bakıldığını hatırlatması üzerine sanık, "Cep telefonumdan Dereköy Sınır Kapısı'nı gösteren kameralardan yoğunluk olup olmadığına bakacaktım. Bu sırada öyle bir haber açıldı. Bilerek ve isteyerek açmadım. Benim himayem ve gözetimim altında olmayan bir araçta uyuşturucu bulundu. Benim bu konuyla ilgili hiçbir alakam yoktur." dedi.

Hayvancılık şirketi ortağı ve araç şoförü Ali Muldur ise uyuşturucunun araca nasıl ve ne şekilde konulduğunu bilmediğini iddia ederek, savunmasını şu şekilde yaptı:

"Araç şirkete aittir. Nasıl olduğunu ya da kimin koyduğunu bilmiyorum. 2009 yılından beri hayvan ticareti yapıyorum. Yılda en az 50 sefer Türkiye'ye gelir müşterilerimizle görüşür ya da sevkiyat için gerekli izinleri alırım. Bu kez gelişimizde de Türkiye üzerinden Azerbaycan'a 30 bin baş hayvan sevkiyatı yapacaktık. Aydın ve İstanbul'daki müşterilerimiz ile görüşüp, Ankara'dan da sevkiyat için izin alacaktık. Yol boyunca bir kez Romanya'da bir kez de Bulgaristan'da bir otelde konakladık. Şimdiye kadar uyuşturucuyla hiçbir alakam olmadı. Bunun nasıl olduğunu bilmiyorum."

Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.


- Olay

Dereköy Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Amirliği ekipleri bir ihbar üzerine Dereköy Sınır Kapısı'nda Bulgaristan'dan Türkiye'ye giriş yapan Ali Muldur yönetimindeki 23 VNX 9 Hollanda plakalı minibüste arama yapmış, aracın çeşitli yerlerine gizlenmiş 21 kilogram extacy uyuşturucu hap ele geçirilmişti. Minibüs sürücüsü Ali Muldur ile araçta bulunan Tugay Turşucu gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.