Kırklareli

Belediye çalışanlarının zimmetine para geçirdiği iddiası

12:30 19 Nisan 2016
Belediye çalışanlarının zimmetine para geçirdiği iddiası

Kırklareli'de belediye tahsilatlarından zimmetlerine yaklaşık 45 bin lira geçirdikleri iddia edilen iki sanığın yargılanmasına başlandı.

Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Coşkun Umutlu ve Ahmet Güneş ile avukatları katıldı.

Sanık Ahmet Güneş, savunmasında, Evrensekiz Belediyesinde veri hazırlama servisinde memur olarak çalıştığı sırada geçici olarak tahsildarlık görevine getirildiğini anlatarak, 2 ayda belediye tahsilatlarından yaklaşık 45 bin lirayı bankaya yatırmayarak, kendisinin kullandığını kaydetti.

Kullandığı parayı faiziyle belediyenin banka hesabına yatırdığını iddia eden Güneş, tahakkuk servisinden sorumlu mali hizmetler müdür vekili Coşkun Umutlu'nun durumu fark etmesinin ardından belediye başkanına bilgi vermesiyle olayın açığa çıktığını ve hakkında soruşturma açıldığını kaydetti.

Güneş, soruşturma kapsamında geçen yıl eylülde açığa alındığını belirterek, "Diğer sanık Umutlu'nun konuyla ilgisi yok. Zaten o durumu fark ederek belediye başkanına bilgi verdi." dedi.

Coşkun Umutlu da konuyla ilgisi bulunmadığını ifade ederek, "Ahmet'in yerine yine geçici bir süre başka biri getirilmiş. Tahsilatın nasıl yapılacağını bilmediği için yardım istedi. Banka dekontlarını incelerken durumu fark ettim ve belediye başkanına anlattım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum. Konuyla benim bir alakam yoktur." diye konuştu.

Mahkeme Başkanı, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.