Kırklareli

Vali Civelek'ten hizmet atağı

09:25 05 Mayıs 2016
Vali Civelek'ten hizmet atağı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, göreve başladığı günden itibaren, halkının refahı, huzuru ve yaşam kalitesini arttırarak eğitimden kültüre, spordan sağlığa, bir çok projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Cumhuriyet tarihinin ikinci kadın valisi olarak görevini sürdüren Civelek, sanayi, tarım, hayvancılık, turizm ve eğitim konularında hazırlanan projeleri hayata geçiriyor.

Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların sosyo, ekonomik, kültürel ve yaşam kalitelerini arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında Vali Civelek’in, merkeze bağlı 40 köyü ziyaret ederek vatandaşlarla buluştuğu bildirildi.

Açıklamada, ödenekler ile köylerin yol, içme suyu, kanalizasyon ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılırken, sosyo-ekonomik, kültürel açıdan da birçok projenin İl Özel İdare kaynakları ile Kırklareli halkının hizmetine sunulduğu belirtildi.

Asfaltsız köy yolu kalmayan kentte İl Özel İdaresi ve KÖYDES yatırımları kapsamında altyapı, kanalizasyon, içme suyu ve köy içi parke döşeme işleri gibi bir çok hizmet hayata geçiriliyor.

Yöresel ürünlerin üretimi, satışı ve tanıtımı için yöresel stantların kurulması, pazarlama ağının geliştirmesi ve kırsal alandaki kadın çiftçilerimizin ekonomik gelirlerine katkı sağlamak amacıyla projeler üretilerek hayata geçirildi.

"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" felsefesiyle hareket eden Kırklareli Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla dezavantajlı vatandaşlara ulaşılarak, devletin şefkat elini vatandaşla buluşturdu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.