Kırklareli

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Yavuz:

14:33 07 Mayıs 2016
Kırklareli Orman İşletme Müdürü Yavuz:

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, orman yangınlarına karşı tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanların 24 saat kulelerden gözetlendiğini söyledi.

Orman yangınlarının birçoğunun çiftçilerin yaktığı anızlardan kaynaklandığını belirten Yavuz, çiftçilerin özellikle eylül ve ekim aylarında anız yakmaması gerektiğini ifade etti.

Lodosun, yangının kısa sürede büyümesine neden olduğunu anlatan Yavuz, ''Orman yangınlarımız daha çok eylül ve ekim aylarında oluyor. Bu aylarda çiftçilerimiz anızlarını yakıyor ve yangınlar meydana geliyor. Vatandaşlarımız da piknik alanlarında kesinlikle mangal yaptıktan sonra ateşlerini söndürsün'' diye konuştu.

Ekipman ve personelleri ile olası yangınlara anında müdahale edeceklerini anlatan Yavuz, tüm orman yollarının temizlenerek araçların geçebileceği hale getirildiğini kaydetti.

Bu yıl orman yangınlarında riskli bir yıl olacağına işaret eden Yavuz, şöyle devam etti:

''Yangın sezonu öncesi bölgemizde çok fazla yağış oldu. Ormanlık alanlardaki otlar çok fazla büyüdü. bunlar kuruduktan sonra risk oluşturacaklar. Bu yılda son 80 yılın en sıcak günlerinin yaşanması beklendiğinden riskli bir sezon olacak. Orman yangınlarına karşı tüm tedbirlerimizi aldık. Yangınlara anında müdahale edebilmek için öncü araçlarımız, hazırda bulunan su tanklarımız, dozerlerimiz, greyderlerimiz ve personelimiz ile hazır durumdayız. Öncü araçlarımız sayesinde yangın yerine daha hızlı ulaşabiliyor ve 500 metreye kadar müdahale edebiliyoruz. Bu olay anında personelimizin işini kolaylaştırıyor:''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.