Kırklareli

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Güner:

13:43 23 Mayıs 2016
Kırklareli Meteoroloji Müdürü Güner:

Kırklareli Meteoroloji Müdürü Mehmet Nuri Güner, otomatik meteoroloji gözlem istasyonu sayısının 17'ye yükseleceğini bildirdi.

Güner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 yatırımları kapsamında Kırklareli ve Lüleburgaz ilçesine otomatik meteoroloji gözlem istasyonları kurulacağını söyledi.

İstasyonlar ile hava tahminlerini daha sağlıklı bir şekilde yapılacağını belirten Güner, mikro klima özelliğine sahip istasyonların meteoroloji değerlerinin anlık olarak kayıt altına aldığını ifade etti.

İstasyon sayısının her yıl arttığını aktaran Güner, "Genel müdürlüğümüz Türkiye genelinde otomatik meteoroloji gözlem istasyonu sayısını arttırıyor. 2017 yılı yatırım programı kapsamında iki yeni otomatik meteoroloji gözlem istasyonu daha kurulacak. Yer tespit ve zemin etüt çalışmaları tamamlandı. İstasyonların biri merkeze bağlı Üsküp beldesine, diğeri ise Lüleburgaz ilçesine bağlı Tatarköy köyüne yapılacak. Otomatik meteoroloji gözlem istasyonu sayısı 17'ye yükselecek." diye konuştu.

Güner, 2015 yatırımları kapsamında Babaeski ilçesine bağlı Yenimahalle köyünde, Lüleburgaz ilçesine bağlı Ahmetbey beldesinde, Demirköy ilçesine bağlı Beğendik köyü ile Mahya Dağı'nda ki kar yağışı tespiti için yaptırılan otomatik meteoroloji gözlem istasyonları çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.