Kırklareli

Kırklareli'den AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı

14:51 23 Mayıs 2016
Kırklareli'den AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracatı

Kırklareli'den geçen yıl Avrupa Birliği (AB) ülkelerine 16 milyon 528 bin dolarlık süt ve süt ürünü ihracatı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca "hastalıklardan ari bölge" ilan edilen Kırklareli'de üretilen süt ve süt ürünleri, yurtiçindeki çeşitli kentlerin yanı sıra yurtdışına da satılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Keçeci, geçen yıl AB ülkelerine 2 milyon 892 bin 567 litre süt, 200 bin kilogram süt tozu, 2 bin 705 kilogram peynir altı suyu ile 2 milyon 879 bin 177 kilogram da peynir ihraç edildiğini kaydetti.

Yılın ilk üç ayında ise 5 milyon 618 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdikleri belirten Keçeci, Kırklareli'nin temiz havasında, Istranca Ormanları'nın zengin yeşilliğinde beslenen küçük ve büyükbaş hayvanlardan elde edilen lezzetli ürünlerin, AB ülkelerinden yoğun talep gördüğünü dile getirdi.

Kentte geçen yıl yaklaşık 330 bin ton süt üretildiğini aktaran Keçeci, Türkiye'de tüberküloz ve brusella hastalığından arındırılmış 348 işletmeden 172'sinin Kırklareli'de bulunduğunu vurguladı.

Kentte, AB standartlarında süt üretildiğine işaret eden Keçeci, "Geçen yıl AB ülkelerine 16 milyon 528 bin dolarlık süt ve süt ürünü ihracatı yapıldı. Bu yıl AB ülkelerine 20 milyon dolarlık süt ve süt ürünü ihracatı yapmayı hedefliyoruz. Kırklareli hayvancılıkta gurur duyulacak bir kent haline geldi. Kırklareli yakın gelecekte Türkiye'nin Hollandası olacak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.