Kırklareli

"Aşınan fren balataları yangınlara sebep oluyor"

14:28 13 Haziran 2016
"Aşınan fren balataları yangınlara sebep oluyor"

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, kamyon ve tır kullanıcılarının fren balataları değişim sürelerine çok dikkat etmesi gerektiğini bildirdi.

Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşınan fren balatalarının sürtünmesi sonucu çıkan kıvılcımların yangına sebebiyet verdiğini söyledi.

Araç yangınlarının çoğunlukla aşınan fren balatalarından kaynaklandığını belirten Şeker, yaz aylarında araç yangınlarının daha çok arttığını anımsattı.

Ağır tonajlı araçlardaki fren balatalarının periyodik bakımlarının önemli olduğunu ifade eden Şeker, "Ticari araçlarda en büyük sıkıntı araç balatalarıdır. Araçların büyük bir çoğunluğunda balatalar bittiği zaman kampanaya yapışıyor. Bu şekilde yapışık kaldığı zaman balata sürtünmeden dolayı yangın çıkmasına neden olabiliyor" diye konuştu.

Can ve mal kaybı yaşanmaması için fren balataların zamanında değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Şeker, şöyle devam etti:

"Ticari araçlarda özellikle kamyon ve tır kullanıcılarının balata değişim sürelerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Ağır tonajlı araçlar yolculuklarda birçok kez frenlemek zorunda kalıyor. Özellikle rampalardan inerken fren kullanımı daha da artıyor. Dolayısıyla fren balataları çabuk aşınıyor. Araç sürücülerinin periyodik bakımlarını, zamanı gelmeden önce yapmalarında da fayda var. Yaz aylarında bu sıkıntı çok daha fazladır. Isı yüksek ve yangının çıkması daha kolay oluyor. Onun için bir an önce araç bakımlarının yapılmasında fayda var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.