Kırklareli

Fedakar babanın 40 yıllık mücadelesi

11:51 18 Haziran 2016
Fedakar babanın 40 yıllık mücadelesi

ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'de eşini trafik kazasında kaybetmesinin ardından zihinsel engelli oğluyla bir başına kalan fedakar baba evladının hayata tutunması için verdiği mücadele ile örnek oluyor.

Zihinsel engelli oğlu Çağdaş Emrah Kahya'nın doğumundan 3 yıl sonra eşini trafik kazasında kaybeden fedakar baba Hüseyin Kahya, oğluyla verdiği yaşam mücadelesiyle dikkati çekiyor.

Tüm yaşamını oğluna göre düzenleyen memur emeklisi baba oğlu Çağdaş Emrah'ın her türlü ihtiyacını karşılamasının ardından, onun park ve bahçelerde gezintiye çıkıyor, birlikte alışverişe giden baba oğlu birbirlerine karşı sevgileriyle Kırklarelilerin ilgisini topluyor.

Kahya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun doğuştan yüzde 73 zihinsel engelli olduğunu söyledi.

Oğlunun tedavisi için büyük bir mücadeleye giriştiğini ancak bir sonuca ulaşamadıklarını belirten Kahya, oğlunu çok sevdiğini ve onu 39 yıldır hiçbir zaman yalnız bırakmadığını kaydetti.

Hayatını engelli oğluna adadığını anlatan Kahya, "Eşimin vefatının ardından 36 yıldır oğlumla beraber yaşamaya başladık. İyi ki oğlum doğmuş. Allah herkese böyle temiz, pırıl pırıl evlatlar nasip etsin. Ben bir babayım ama oğluma hem annelik, hem babalık yapmaya çalışıyorum. Belki annenin verdiği sıcaklığı ona gösteremiyorum ama ona her zaman yakın olmaya çalışıyorum. Oğlumu hiçbir şeyden yoksun, mahrum bırakmamaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

Oğlunun mutluluğu için elinden geleni yapmaya özen gösterdiğini anlatan Kahya, her şeye rağmen oğlu ile güzel günler geçirmeye çalıştıklarını kaydetti.

- "Oğlumun neşesi benim hayatımın rengi"

Kahya, oğlunun mutluluğu için canını vermeye hazır olduğunu, oğlunu üzgün görmeyi hiçbir zaman istemediğini belirterek, "Oğlumun üzülmesi demek hayatın zindan olması demektir. Ben de onu damatlıklar içerisinde görmeyi çok isterdim ama olmadı. Ben de babalar gününde evladımın bana bir çiçek veya bir hediyeyle gelerek 'Babalar Günün kutlu olsun babacığım' demesini isterdim." ifadelerini kullandı.

Son nefesine kadar oğluna bakmaya devam edeceğini belirten Kahya, oğlunu çok sevdiğini sözlerine ekledi.

Zihinsel engelli Çağdaş Emrah Kahya da babasını çok sevdiğini belirterek, kendisine çok iyi baktığını anlattı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.