Kırklareli

'Ramazan pidesi' son kez sofralarda olacak

13:09 04 Temmuz 2016
'Ramazan pidesi' son kez sofralarda olacak

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi ramazan pideleri, gelecek ramazana kadar bugün son kez sofralarımızda olacak.

İftar vaktinin yaklaşmasıyla fırınların önünde oluşan kuyruklar, susamlı ve yumurtalı verilen pide siparişleri, hep ramazan boyunca yaşanılan güzelliklerin arasında yer alır.

Sıcak fırının önünde pide yetiştirmeye çalışan usta da sofrasına pide götürecek müşteri de her ramazan aynı telaşı aynı ortamda yaşar.

Fırıncıların, son gün mesailerine AA ekibi de tanıklık etti. Sabahın erken saatinde değirmenden gelen unu, pide yapımı için yaklaşık iki saat yoğuran ustalar oruç ve sıcaklık ile mücadele ediyor.

Hamuru bir süre dinlenmeye bırakan ustalar, ardından pide yapımı için gramajına göre hazırladıkları hamurları büyük bir özveriyle açtıkları pideleri, isteğe bağlı olarak üzerine, susam, yumurta ve kıymalı şeklinde hazırlıyor.

İftar saatine yakın bir süre odun ile taş fırınlarını yakan ustaların, sıcaklık karşısındaki zorlu mesaileri vatandaşların takdirini topluyor.

- "Yoğun ve telaşlı geçen pide mesaimizin sonuna geldik"

Kentte 20 yıldır fırıncılık yapan Hakan Reyhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu 'ramazan pidesi' mesailerinde sona geldiklerini söyledi.

Ramazan pidesinin hazırlanışının ekmeğe göre daha zor ve zahmetli olduğunu bildiren Reyhan, oruçlu halde zamanla yarıştıklarını söyledi.

Vatandaşlara en sıcak şekilde pide sunmak için gayret gösteriklerini anlatan Reyhan, lezzetli bir pidenin iyi bir usta ve kaliteli unla olabileceğini kaydetti.

Sıcak hava nedeniyle hamuru buzla yoğurduklarını anlatan Reyhan, 'Bu yıl ramazan ayında sıcaklıklar nedeniyle çok zorlu bir mesaimiz oldu. Hamurumuzu bile buzla yoğurduk. Fırın içi, dışarıdaki sıcaklıktan yaklaşık 10 derece daha artıyor. Ama biz pidelerimizi tüm zorluklara rağmen büyük bir heyecan ve mutlulukla hazırlayarak vatandaşlarımıza sunduk" şeklinde konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.