Kırklareli

SGK'dan dolandırıcılık uyarısı

13:32 12 Temmuz 2016
SGK'dan dolandırıcılık uyarısı

Kırklareli Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Tahsin Halcı, kendisini SGK personeli olarak tanıtarak imza isteyen kişilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Halcı, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumundan geldiklerini ve SGK logolu tanıtım kartı taşıyan kişi ya da kişilerin çeşitli bahaneler ile vatandaşları dolandırmak istediğini belirtti.

"Genel sağlık sigortası borcunuzu sildik, şurayı imzalayın" şeklinde ifadeler kullanarak vatandaşlardan imza isteyen kişilerin polis ekiplerine ihbar edilmesini isteyen Halcı, açıklamasında şunları kaydetti:

"Son günlerde, bölgemizde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan geldiklerini iddia eden ve SGK logolu tanıtım kartı taşıyan kişilerin vatandaşlarla iletişime geçerek 'Genel sağlık sigortası borcunuzu sildik, şurayı imzalayın' gibi ifadeler kullanarak vatandaşlarımıza bir takım belgeler imzalattıkları yönünde şikayetler gelmektedir. Bu konuda mağduriyetler yaşanmaması için kurum personeli bu gibi bir bilgilendirme faaliyeti içinde olmadığını belirtiriz. Benzer konularla karşılaşan vatandaşlarımızın acilen durumu kolluk kuvvetlerine ve Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmelerini rica ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.