Kırklareli

2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi başladı

16:16 19 Eylül 2016
2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi başladı

Kırklareli'nde ders başı yapan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığınca bastırılan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi"ni anlatan kitapçık dağıtıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Mustafa Dalcalı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara, Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve kurum müdürleri, öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlatılan "15 Temmuz Demokrasi Zaferi"ni anlatan kitapçık ile ders kitaplarını dağıttı.

Öğrencilerin, "15 Temmuz Demokrasi Zaferi"ni anlatan kitapçığı dikkatle incelediği görüldü.

- "İnsana yapılan en önemli yatırım eğitimdir"

Vali Civelek, törende yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte okulların şenlendiğini söyledi.

Öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Civelek, Kırklareli'nin eğitim kenti olduğunu kaydetti.

Kırklareli'nin eğitimdeki başarısının artması için çalıştıklarını ifade eden Civelek, "Yeni eğitim-öğretim yılımız kutlu olsun, hayırlı olsun. Kırklareli, eğitimiyle ünlü bir kent. Eğitim seviyemizin yüksekliği ile gurur duyuyoruz. Gerek okullaşma oranımız gerekse derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı bakımından Türkiye ortalamasına göre çok çok iyi bir konumdayız." diye konuştu.

Civelek, bilgi çağında yaşandığına işaret ederek, "Hızlı bir değişim ve gelişim yaşıyoruz. Bilgiye erişim ve ulaşım son derece kolaylaştı. İnsana yapılan yatırım önem kazandı. İnsana yapılan en önemli yatırım eğitimdir. Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmanın en önemli unsuru eğitimdir. Eğitim sadece akıcı bilginin ve teknik becerinin geliştirileceği alan değil, aynı zamanda ahlaki tutum ve davranışların da aktarıldığı bir araçtır." ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.