Kırklareli

Sağlıklı yaşam için pedal bastılar

16:23 27 Eylül 2016
Sağlıklı yaşam için pedal bastılar

Kırklareli'nde Halk Sağlığı Müdürlüğünce bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Sağlıklı yaşam için bisiklet etkinliği" düzenlendi

İstasyon Mahallesi Eski İstanbul Caddesinde düzenlenen etkinlikte, yaklaşık 60 bisikletli araya geldi. Etkinliğe katılan özellikle kadınların oluşturduğu bisikletli grup, 2 kilometrelik parkurda tur attı.

Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin önemli olduğunu belirterek, fiziksel aktivitelerin arttırılması için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Bisiklet kullanımının önemine dikkati çeken, Kırklareli'nde bisiklet kullanımının en üst seviyelere çıkması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Cerit, "Hareket etmek insan sağlığı açısından çok önemli. Bu nedenle bisiklet kullanımı çok önemli. Günlük fiziksel aktivitelerimizi iki katına çıkarmamız gerekiyor." dedi.

Kırklareli Bisikletliler Derneği Temsilcisi Metin Erman da bisiklet kullanımının önemli olduğuna değinerek, bisiklete binenlerin sayısının artması için çalıştıklarını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.