Kırklareli

CHP Kırklareli İl Başkanı Başkur:

15:20 28 Eylül 2016
CHP Kırklareli İl Başkanı Başkur:

CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur, "FETÖ ile ilgili yürütülen soruşturmaların adil bir şekilde yapılarak, suçluların açığa çıkacağına, masun insanların ise özgürlüklerine kavuşacağına inancımız tamdır." dedi.

Başkur, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 75 gün geçtiğini ancak belirsizliklerin çoğaldığını öne sürdü.

Soruşturmalar kapsamında bazı vatandaşların mağdur edildiklerini ileri süren Başkur, mağdur olan vatandaşların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Suçluların cezalarını çekmesi gerektiğini aktaran Başkur, şunları dile getirdi:

"Elbette suçu olanlar yüce adaletin karşısına çıkarılıp yargılanmalıdırlar. Özellikle de bu sürecin siyasi ayakları açığa çıkarılmalı, iş gariban avından çıkartılmalı. Ancak parlamentonun devre dışı bırakılması ile öç alırcasına süreçle ilgilisi olmayan nice mağdur yaratılmıştır. Kırklareli'nde daha önce yüzde yüz olan gözaltından tutuklanmaya süreci, yüzde altmışlara düşmüştür. Bu çarpıcı bir orandır. Devlet adalet ile yönetilir. Öç alma duygusu ile yönetilmez. Ve adalete, yüce Türk adaletine inancımız sonsuzdur. Yeter ki siyasetin gölgesinde gerçekleştirilmesin. Ve dile getirdiğimiz üzere, camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmesin. FETÖ ile ilgili yürütülen soruşturmaların adil bir şekilde yapılarak, suçluların açığa çıkacağına, masun insanların ise özgürlüklerine kavuşacağına inancımız tamdır."

Toplantıya, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu ile partililer katıldı.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.