Kırklareli

Adil Öksüz'ün kaldığı iddia edilen evde yapılan arama

17:38 05 Ekim 2016
Adil Öksüz'ün kaldığı iddia edilen evde yapılan arama

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen firari Adil Öksüz'ün bir bağ evinde saklandığına ilişkin iddiaların titizlikle ve detaylı şekilde değerlendirildiği belirtildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, firari Adil Öksüz'ün son saklandığı yer olduğu iddia edilen bağ evinde gerekli incelemelerin yapıldığını hatırlattı.

Yavuz, şunları kaydetti:

"13 Eylül 2016 tarihinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü e-posta adresine Y.K.A. isimli şahıs tarafından gönderilen ihbarda, 'Edirne'de Çeşmeköy ve Oba köyü arasında kalan 100 dönümlük tarla FETÖ'cüler tarafından satın alınıp, silah fabrikası yapılmak üzere bu tarlayı alan FETÖ'cüler tutuklanmış, bu şahıslardan biri olan Adil Öksüz bu tarlada olabilir' şeklinde iddialarda bulunmuştur. İddialar üzerine, çalışma başlatılmıştır. Firari Adil Öksüz'ün Kırklareli'nde bir bağ evinde saklandığına ilişkin iddialar, titizlik ve detaylı bir şekilde değerlendirilmektedir."

Kırklareli Jandarma Komutanlığı ekipleri, firari Adil Öksüz'ün Kırklareli merkeze 30 kilometre uzaklıktaki, sınıra yakın Çeşmeköy'deki saklandığı iddia edilen çiftlik evinde arama yaparak, turşu dolu bir bidon, terlik ve el fenerine incelemek üzere el koymuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.