Kırklareli

15 Temmuz olayları

13:35 17 Ekim 2016
15 Temmuz olayları

Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, 15 Temmuz'un kabullenilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Kaya, Lüleburgaz Belediyesi 2017-2021 stratejik planı kanaat önderleri ile paylaşım ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, demokrasinin yerelden genele kadar herkesin idrak etmesi gereken bir yönetim şekli olduğunu söyledi.

Herkesin vatan ve demokrasi uğuruna canını vermeye her zaman hazır olduğunu vurgulayan Kaya, 15 Temmuz'un bunun en önemli göstergesi olarak ülke tarihine yazıldığını söyledi.

Milli iradenin temsilinin demokrasi olduğunu belirten Kaya, şöyle konuştu:

"Demokrasi herkesin kabul etmesi gereken ve bu uğurda her türlü mücadeleyi vermesi gereken bir yönetimdir. Türkiye 15 Temmuz’da bir hadise yaşadı. Birilerini seçiyoruz, demokrasiyle yönetimleri oluşturuyoruz ama bir zaman geliyor ki birileri 'Hayır siz iyi yönetmiyorsunuz. Çekilin kenara biz yöneteceğiz' diyor. Bunun en son örneği, bir grubun kalkışmasıydı. Milli iradenin mabedi sayılabilecek TBMM, yine kendi uçakları ve kendi yetiştirdiği pilotları tarafından bombalandı. 15 Temmuz'u sindirebilmemiz mümkün değil. Böyle bir acıyı içimize sindirebilmemiz zaten kabul edilebilecek bir şey değil. Şunu bilmemiz lazım demokrasi, milli iradenin temsilidir. Beğensek de beğenmesek de bunun bir süresi vardır. Hiçbir unsur milli iradenin üzerinde değildir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.