Kırklareli

Kırklareli'nde, "girişimcilik" kursu

12:02 25 Kasım 2016
Kırklareli'nde, "girişimcilik" kursu

Kırklareli'nde, girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 50 kursiyere, düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 32 saat süren girişimcilik kursunu 50 kursiyer başarıyla tamamladı.

İŞKUR Müdürlüğünde düzenlenen törende TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İŞKUR Müdürü Hasan Aksoy ile KOSGEB Müdürü Mahmut Özkaya tarafından, kursiyerlere belgeleri verildi.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, girişimcilik kurslarını çok önemsediklerini belirtti.

Kurslara katılarak belge almaya hak kazanan girişimcilerin biraz daha mücadele ederek, iş hayatına atılması gerektiğini ifade eden Şahin, tüm girişimcilere destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Amaçlarının girişimcilerin iş hayatına atılmasını sağlamak olduğuna işaret eden Şahin, "Bizim amacımız ekonomiye katkı sağlamak. Girişimcilerin şartları zorlaması gerekiyor. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Elmanın yarısı siz diğer yarısı biziz." diye konuştu.

Aksoy ise tüm girişimcilerin iş hayatına atılmalarını önemsediğini bildirdi.

Girişimcilik eğitimlerine yoğun talep gösterildiğini dile getiren Aksoy, 2016 yılında 19 kurs açarak, 374 kişiye belge verdiklerini aktardı.

Özkaya da KOSGEB hakkında bilgiler verdi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.