Kırklareli

CHP İlçe Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı

17:26 22 Şubat 2017
CHP İlçe Başkanı hakkında soruşturma başlatıldı

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Kaya hakkında ''Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama ve 3713 Sayılı Kanuna Muhalefet'' suçunda soruşturma başlatıldı.

Partinin ilçe başkanlığı tarafından bastırılan dergi ve broşürlerin dağıtılmasıyla ilgili Kaya, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi.

Kaya, emniyetteki işlemlerinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde yaptığı açıklamasında, vatandaşı bilgilendirmek amacıyla Vize’de dağıtılan broşürler hakkında başlatılan bir soruşturma kapsamında ifadeye çağrıldığını söyledi.

Dağıtılan broşürlerdeki resimlerin ve yazıların bir suç unsuru olmadığını kaydeden Kaya şöyle konuştu:

''Vize’den açılmış bir dava var. Bizim dağıttığımız ‘Cumhuriyet Gazetesi’ne Sahip Çıkacağız, 'Cumhuriyete Sahip Çıkıyoruz’ dergileri var. ''Beraber Yürüdüler Onlar Bu Yollarda'' broşürleri var. Suç duyurusunda bulunulmuş. Lüleburgaz Savcılığı emniyete yazıp ifadenin alınmasını istemiş. Bizim işlediğimiz bir suç yoktur. Eğer suçlu varsa bu resimleri çektirenlerdir. Türk milleti adına asıl biz onlardan davacıyız. Bizleri bastırmaya korkutmaya sindirmeye çalışıyorlar. Ama biz Mustafa Kemal Atatürk’e verdiğimiz sözleyiz. Geri dönmeyeceğiz. Cumhuriyeti savunmak için ne pahasına olursa olsun mücadeleye devam edeceğiz. Cumhuriyet ve demokrasiyi teslim etmeyeceğiz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.