Kırklareli

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

09:47 17 Mart 2017
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Civelek mesajında, Türk milletinin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi'nin, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu gösteren emsalsiz bir kahramanlık olduğunu belirtti.

Çanakkale Zaferi'nin, tarihe sığmayacak kadar büyük kahramanlık mücadelesinin gösterildiği eşsiz bir destan olduğunu ifade eden Civelek, Çanakkale Zaferi'nde bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik, vatan sevgisi ve iman gücü ile imkansızın başarıldığını dile getirdi.

Civelek mesajının devamında şunlara yer verdi:

"Türk Ordusunun Çanakkale de vermiş olduğu bu büyük mücadele, 18 Mart 1915 tarihinde 'Çanakkale Geçilmez' diyerek, vatanın her bir karış toprağı için var gücüyle mücadele eden ve ulus olma bilincinin tohumlarının atıldığının göstergesidir.

Böylesine büyük bir zaferi gerçekleştiren bir milletin mensupları olmanın haklı gururunu yaşarken aldığımız her nefesi, bastığımız her karış toprağı ve üzerimizde dalgalanan bayrağımızın varlığını aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu unutmayacağız.

Bu düşüncelerle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Anadolu'nun her köşesinden gelerek destan yazan fedakar ecdadımızı, Türk ordusunun kahraman mensuplarını, vatan, millet ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.