Kırklareli

"Kendimizi baskı altında hissediyoruz"

11:11 26 Mart 2017
"Kendimizi baskı altında hissediyoruz"

Kırklareli'nde yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının, Bulgaristan'daki genel seçimler için oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Lisesinde 07.00'den itibaren sandık başına giden Bulgaristan vatandaşları, Bulgaristan Merkez Seçim Kurulunca, genel seçimlerde AB üyesi ülkeler dışında oy kullanacaklara getirilen Kiril alfabesiyle sandık kurulu önünde dilekçe yazma uygulamasına tepki gösterdi.

Kiril alfabesiyle dilekçe yazamayan bazı vatandaşlar ise oy kullanamadan okuldan ayrılmak zorunda kaldı.

Kırklareli Balkan Türkleri Göçmenler Dayanışma Derneği Başkanı Erol Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamayı doğru bulmadıklarını söyledi.

Bazı vatandaşların Kiril alfabesini bilmediğini ifade eden Ateş, uygulama ile vatandaşların anayasal haklarının kısıtlandığına dikkat çekti.

Bu uygulamanın oy kullanılmaması yönünde yapılan bir uygulama olduğunu değerlendiren Ateş, şöyle konuştu:

"Bize göre bu uygulama demokratik bir şey değil. Burada kişisel bir baskı yok ama oy anlamında bir baskı tabii ki var, olduğu için de bu alfabe devreye girdi. Bu dönemde sıkıntılar biraz daha fazla. Yaşlılarımız yada burada doğan gençler dilekçe konusunda sıkıntı yaşıyor. Bu alfabeyi bilmiyor ya da yaşlılarımız unutmuş. Bundan sonraki dönemlerde de inşallah böyle bir sıkıntı olmaz. Kendimizi baskı altında hissediyoruz. Böyle olunca yığılmalar da oluyor. İnsanlar sıkıntı yaşıyor."

Ateş, Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların oy kullanmak için ülkelerine alınmamasının ise çok yanlış olduğunu kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.