Kırklareli

Kırklareli'de FETÖ/PDY davası

15:01 29 Mart 2017
Kırklareli'de FETÖ/PDY davası

Kırklareli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 1'i firari, 5'i tutuklu 29 dernek yöneticisi ve üyesinin yargılanmasına başlandı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 5'i tutuklu 28 dernek üyesi sanık katıldı.

Tutuklu sanıklar, duruşma salonuna ceza infaz kurumu ring araçlarıyla getirildi. Sanıkların yakınları, adliye binası girişinde polis kontrol noktasından geçirilerek içeri alındı.

Sanıkların kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Mahkeme Başkanı Burak Babacan tarafından iddianame okundu.

Tutuklu sanık Sibel Kurtgözlü, savunmasında, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, hiçbir terör örgütüne üye olmadığını ileri sürdü.

Lüleburgaz'da ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek maksadıyla Gonca Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği kurduklarını ifade eden Kurtgözlü, derneğin FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle Kanun Hükmünde Kararname ile kapatıldığını anımsattı.

Derneğin kurucu üyesi olduğunu aktaran Kurtgözlü, dernek adı altında hiçbir terör örgütüne yardım etmediklerini ve propagandasını yapmadıklarını savundu.

Dernekte zaman zaman toplantılar düzenlenerek, dini sohbet ve kitap okumaları gerçekleştirildiğini anlatan Kurtgözlü, "Burada zaman zaman kadınlarla bir araya gelir, sohbetler yapardık. Bu sohbetlerin hiç biri de FETÖ örgütüne yönelik sohbetler değildir. Bazen dernek üyesi Muhabbet Damar derneğe gelerek Yasin okurdu. Güzel okuma yapıyordu ve herkes onun okumasını istiyordu." diye konuştu.

Muhabbet Damar'ın firari şüpheli olduğunu hatırlatan Mahkeme Başkanı Babacan, "Muhabbet Damar'ın FETÖ'ye yakın olduğunu biliyor muydunuz, herhangi bir para ya da kurban bağışında bulundunuz mu?" sorusu üzerine Kurtgözlü, Muhabbet Damar ile dernekte birkaç kez karşılaştığını söyledi.

Firari şüpheli Damar'a kurban bağışında bulunduğunu kabul eden Kurtgözlü, "Muhabbet Damar'a 400 lira kurban parası verdim. Muhabbet Damar'ın Fetullah hoca cemaatinden olduğunu biliyordum." dedi.

Amerika'ya giderek FETÖ ele başı Fetullah Gülen ile görüştüğü iddialarını kabul etmeyen Kurtgözlü, sadece eşinin işi gereği bir kez Amerika'ya giderek 15 gün kaldığını ileri sürdü.

Silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılandığını anımsatan Kurtgözlü, şunları kaydetti:

"Ben Karadenizli bir kadın olarak köylerde düğünlerde zaman zaman silah kullanırım. Bu silahı gerekirse namusum, gerekirse vatanım için kullanırım. O silah denilen şeyi vatan ve namus dışında elime bile almam. Bu haldeyken silahlı terör örgütüne üyeliği suçlamasıyla karşı karşıya kalmak onur kırıcıdır."

- İddianameden

FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında, KHK ile kapatılan Lüleburgaz Gonca Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği yönetici ve üyesi 1'i firari, 5'i tutuklu 29 sanık, "Silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurma" iddiasıyla 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

İddianamede, dernek üyelerinin evlerinde ve dernek binasında yapılan aramada, çok sayıda FETÖ ele başı Fetullah Gülen'e ait yasaklı yayınlar arasında belge ve dökümanların, Gülen'in sohbetlerinin bulunduğu dijital arşivlerin, çeşitli seri numaraları ve harfleri bulunan 1 dolarlık banknot, Bank Asya'ya ait hesap kartlarının ele geçirildiği yer alıyor.

Ayrıca iddianamede, bir sanığın cep telefonunda yapılan araştırmada "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edildiği belirtiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.