Kırklareli

"Genç Çiftçi Projesi" destekleme başvuruları

10:34 03 Nisan 2017
"Genç Çiftçi Projesi" destekleme başvuruları

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Ortan, "Genç Çiftçi Projesi" destekleme başvurularının başladığını bi̇ldi̇rdi̇.

Ortan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Genç Çiftçi Projesi"ni önemsediklerini söyledi.

Tüm genç çiftçilerin projeden yaralanmasını istediklerini belirten Ortan, bu tür projelerin bir fırsat olduğunu anlattı.

Proje hakkında bilgiler veren Ortan şöyle devam etti:

"Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tesis yapımı ve hayvan alımı, arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği, kanatlı yetiştiriciliği ve tesis yapımı, ipek böceği yetiştiriciliği ve tesis yapımını kapsar. Bitkisel üretime yönelik destekleme projeleri kapsamında ise kapama meyve bahçesi tesisi, fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği, kontrollü örtü altı yetiştiriciliği, kültür mantarı üretimini kapsamaktadır. Yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik destekleme projeleri içerisinde çok yıllık tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, coğrafi işaretli, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim, Coğrafi işareti olan gıdaların üretimi kapsamındadır."

Ortan, başvuruların 5 Mayıs'ta sona ereceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.