Kırklareli

Mavi Marmara şehitleri anıldı

14:06 31 Mayıs 2017
Mavi Marmara şehitleri anıldı

İsrail ordusunun uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine gerçekleştirdiği baskında şehit olanlar, Kırklareli'nde anıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Şevket Dingiloğlu Parkında gerçekleştirilen anma etkinliğinde, bir grup ellerinde Türk bayrağı ve afiş açtı.

Fikret Can Aydemir, grup adına yaptığı konuşmada, Mavi Marmara baskınını unutmadıklarını, unutturmayacaklarını söyledi.

Farklı dinlerinden ve dillerinden bir grup insanın Gazze özgürlük filosunu oluşturduğunu aktaran Aydemir, İsrail'in dünyanın sömürgeci devletleri tarafından oluşturulan adaletsiz sisteminden yararlanarak sürdürdüğü zulmü ortadan kaldırmak için bir girişimde bulunduklarını belirtti.

Filistin'e uygulanan haksız ablukayı kırarak, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere dünyanın 35 farklı ülkesinden 700 gönüllünün bir araya gelmesiyle toplanan yardımların gemiye yüklendiğini belirten Aydemir, uluslararası sularda yardım gemisine girişilen terörist saldırı sonucu 10 kişinin şehit olduğunu yaklaşık 50 kişinin ise yaralandığını ifade etti.

İsrail'in zulmünü bir kez daha lanetlediklerini vurgulayan Aydemir, şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki bugünün dünya sistemlerini 5 büyük devlet yönetmekte ve dünya 5'ten büyüktür diyebilen çok az sayıda ülke ve lider maalesef tek başına bu hukuksuzluklara engel olamamaktadır. İşte bu nokta da Gazze özgürlük filosu ve Mavi Marmara girişimi sivil bir oluşum olarak karınca misali bu hukuksuzluklara, zulümlere dur demek için devletlerin yapamadığını yapmak adına önem taşımaktadır.

Filistin'e uygulanan haksız ablukayı kırarak, ihtiyaç duyulan yardımları mazlumlara ulaştırmak üzere yola çıkan özgürlük filosuna karşı uluslararası sularda girişilen terörist saldırı üzerinden 7 yıl geçti. Dünyanın 35 farklı ülkesinden 700 gönüllünün katıldığı küresel vicdanın sesine karşı İsrail'in giriştiği bu korsanlık nedeniyle, 10 kardeşimiz şehit olurken, 50'den fazlası da yaralanmıştı.

Aradan geçen zamana rağmen Mavi Marmara dünya gündeminden hiç düşmediği gibi mağdurların yürüttüğü hukuki mücadele, önümüzdeki dönemde de gündemde kalacağını göstermiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.