Kırklareli

Tuz tüketimine dikkat edilmeli

10:54 21 Temmuz 2017
Tuz tüketimine dikkat edilmeli

Kırklareli Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, aşırı tuz tüketimi sonucunda çocuklarda oluşan hipertansiyonun, yetişkinlikte hastalıkların erken gelişimine ve erken ölümler için risk oluşumuna neden olduğunu bildirdi.

Selvi, AA muhabi̇ri̇ne yaptığı açıklamada, tuz kullanıma çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Fazla tuz kullanımının bir çok hastalığı beraberinde getirdiğini ifade eden Selvi, özellikle çocukluk döneminde fazla tuz kullanımından uzak durulması gerektiğini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütüne göre sadece yetişkinler için değil, 2-15 yaş grubu çocuklarda da kan basıncının kontrolü için günlük tuz tüketiminin azaltılmasının önerildiğine dikkat çeken Selvi, şunları söyledi:

"Erken deneyimlerin ileri ki yaştaki sodyum alımı için belirleyici olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle bebek ve küçük çocukların yüksek oranda sodyuma maruz kalmaması gerektiği belirtilmektedir. Aşırı tuz tüketimi sonucunda çocuklarda oluşan hipertansiyon, yetişkinlikte hastalıkların erken gelişimine ve erken ölümler için risk oluşumuna neden olur. Yüksek miktarda tuz tüketimi ve fazla kilolu /obezite olma durumu çocuklardaki hipertansiyon için önemli bir risk faktörüdür."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.