Kırklareli

SGK'daki yeni düzenlemeler

16:22 21 Temmuz 2017
SGK'daki yeni düzenlemeler

Babaeski Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Türkay Topal, "SGK'da yapılması gündemde olan düzenleme, prim borcu olan Bağ-Kur'lu esnaf için bir müjde oldu" dedi.

Topal, makamında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, sağlık güvencesinin her insanın temel hakkı olduğunu söyledi.

SGK'ya 60 gün prim borcu olan Bağ-Kur'lu esnafların sağlık güvencesinden yararlanamadığını hatırlatan Topal, yeni düzenleme ile prim borcu olan esnafa sağlık hakkının geri verileceğini belirtti.

Esnafların mevcut uygulama ile çok büyük sıkıntılar yaşadığını aktaran Topal, yeni düzenlemenin kabul edilmesiyle birlikte sıkıntıların ortadan kaldırılacağını kaydetti.

Küçük esnafların perakende zincirindeki alış veriş merkezi karşısında direnmeye çalıştığını vurgulayan Topal, şöyle konuştu:

"Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bizlerin uzun süredir dile getirdiği bu sorunun acil çözümü, sosyal adalet duygusunun zedelenmesini de önleyecektir. Tüketimin kısılması, doğrudan halka mal ve hizmet sunan esnaf sanatkarlarımızın iş potansiyelini düşürmektedir.

Bu durum da, zaten uzun yıllardır süren alış veriş merkezleriyle haksız rekabeti nedeniyle sıkıntı yaşayan üyelerimizi tükenme noktasına getirmiş, maddi ve manevi anlamda oldukça yıpratmıştır. Ne var ki, esnaf sanatkarlarımızın iyi niyetli tavrına rağmen elde olmadan aksattığı sosyal güvenlik prim borçları, kendisinin ve ailesinin mağdur durumda kalmasına neden olmaktadır.

Çünkü, Sosyal Güvenlik Kurumu'na 60 günden fazla prim borcu bulunan üyelerimiz ve yakınları, sağlık hizmetlerinden faydalanamamaktadır. Yeni düzenlemenin getirilmesi ile esnafımızın en büyük sıkıntısı giderilmiş olacak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.