Kırklareli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Kırklareli'nde

16:27 03 Ağustos 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Kırklareli'nde

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "2002'den bu yana 7,5 milyon insanımıza iş bulduk. Bu, Avrupa ortalamasının çok üzerinde. Bırakın Avrupa'da bu kadar istihdam sağlanmayı, İspanya, Finlandiya da, dahil olmak üzere geriye doğru bir gidiş var. 2016'daki bunca kötü gidişe rağmen Türkiye, dünyanın 17. büyük ekonomisi, Avrupa'nın da 6. büyük ekonomisi olmuştur." dedi.

Bakan Tüfenkci, Şeker Depoları Cazibe Merkezinde düzenlenen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Meslek Odaları istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kalkınması ve ekonominin büyümesi için, refah düzeyini arttıracak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hain darbe girişiminin öncesinde 2013 yılından bu yana sürekli Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi ve ekonomik refahının önüne engeller çıkarılmaya çalışıldığını ifade eden Tüfenkci, Türkiye'nin, 17-25 Aralık, Gezi, terör olayları ve en son da 15 Temmuz darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Tüm bu olayların faturalarının millete ödetilmek istendiğine işaret eden Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Hatırlayın Gezi parkı olaylarından önce Türkiye'de faizler en dip seviyedeydi. Gezi olaylarıyla faizlerin nasıl yükseldiğini, toplumun tüm kesimlerinin bunun bedelini ödediğini görüyoruz. 6-7 Ekim Kobani olayları, 17-25 Aralık yargı darbesi ve o şimdi anlaşılıyor ki o gün ayakkabı kutuları diye bağıranlar niçin kimlere fatura ödettiler. Akabinde 15 Temmuz hain darbe girişimini tezgahladılar. Sizler de o gün oralarda olsaydınız o bombaların hedefleri olabilirdiniz. Hiç acımadan, sizlerin paralarıyla alınan o uçakları, bombaları milletin üzerine attılar. Allah'a şükür milletimiz, milli iradeyi kurtarma adına sokaklara ve meydanlara çıkarak, demokrasimize sahip çıktı.'' diye konuştu.

Türkiye üzerinde oynanan tüm oyunların faturasının millete kesilmeye çalıştığını dile getiren Tüfenkci, darbe girişimi olmamış olsaydı Türkiye'nin daha fazla büyüme göstereceğine dikkati çekti.

Bu şartlar dikkate alındığında bir ülkenin toparlanmasının kolay olamayacağını ifade eden Tüfenkci, alınan tüm tedbirlerle Türkiye'nin 2017 yılına daha güçlü girdiğini belirtti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, Türkiye'nin büyümesi için birçok çalışmaya imza attıklarını ve teşviklerde bulunduklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye, teşviklerle daha fazla büyüyecek. Türkiye'yi biz büyütmek zorundayız. İstikrarı korumak zorundayız. Türkiye, her yıl 1 milyon gencine iş bulmak zorunda. Biz, bu insanlarımıza iş, aş bulacağız, onların ekmek kazanmalarına vesile olacağız. Refah düzeyini de bu toplumun arttırmak zorundayız. Çalışmamız, hedefimiz de bu. 2023 hedeflerini bunun için önemsiyoruz. Eğer biz, bu büyüme oranlarını yakalayamazsak Türkiye, bu kadar insanına iş bulamaz. 2002'den bu yana 7,5 milyon insanımıza iş bulduk. Bu, Avrupa ortalamasının çok üzerinde. Bırakın Avrupa'da bu kadar istihdam sağlanmayı, İspanya, Finlandiya da dahil olmak üzere geriye doğru bir gidiş var. 2016'daki bunca kötü gidişe rağmen Türkiye, dünyanın 17. büyük ekonomisi, Avrupa'nın da 6. büyük ekonomisi olmuştur.''

Türkiye'nin artık çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını vurgulayan Tüfenkci, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hiç kimsenin bozamayacağının altını çizdi.

- ''Dereköy Sınır Kapısı modernize edilecek''

Bakan Tüfenkci, Dereköy Sınır Kapısı'nın modernize edilmesi için çalışmalarda sona gelindiği bildirerek, sahada genişletme çalışmasının tamamlandığını dile getirdi.

Karşı ülkenin çalışma yapmasını beklemeyeceklerini aktaran Tüfenkci, Türkiye'ye yakışır bir kapı yapılacağına dikkati çekti.

Kapının temellerinin en kısa sürede atılacağını söyleyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

''Bulgaristan tarafı yapar mı yapmaz mı onu bilmiyorum ama kapımızı en azından otomobil trafiğine açarak, üzerimize düşeni yapacağız. Tır trafiğine açılması için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben de konuyu Dışişleri Bakanımızla görüşeceğim. Edirne-Kırklareli hızlı tren projesi devam ediyor. Biz özellikle Bakü, Tiflis, Kars demir yolu projesi, ortak koridor dediğimiz Çin'de başlayıp, Londra'da tamamlanacak projeyi bitirdik. Test sürüşlerimiz yapılıyor. Çin'den Londra'ya ulaşacak hattı, 2018 yılında devreye almış olacağız.''

Programda Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş da birer konuşma yaptı.

Bakan Tüfenkci, programın ardından Dereköy Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.