Kırklareli

Kırklareli'nde sigara ödüllü etkinlikler yasaklandı

10:41 05 Ağustos 2017
Kırklareli'nde sigara ödüllü etkinlikler yasaklandı

Kırklareli'nde festival ve şenlik alanlarında sigara ödüllü etkinliklerin düzenlenmesi yasaklandı.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü​ Çiğdem Cerit, yaptığı yazılı açıklamada, kentte tütün kullanımı ile mücadele faaliyetlerini önemsediklerini bildirdi.

Tütün Kurulu'nca festival ve şenlik alanlarında sigara ödüllü etkinliklerin yapılmasının yasaklandığını belirten Cerit, sağlıklı bir toplum için tütün kullanımının önlenmesi amacıyla gereken tedbirleri aldıklarını kaydetti.

Sigara ödüllü etkinliklerin yasaklanmasının tütün kullanımı açısından önemli bir karar olduğunu vurgulayan Cerit, şu bilgileri verdi:

"İl genelinde yapılacak festival, şenlik, panayırlarda, bayram yerlerinde ve her türlü toplu etkinliklerde pazar esnafının ödül olarak yarışmalarda sigara ve diğer tütün ürünlerini bahis ve ödül karşılığı vermesinin yasaklanmasını, sigara ve tütün ürünlerini bu şekilde veren esnafın belediye zabıtası ve kolluk gücü tarafından önlenmesi yönünde karar aldık. Bu karara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Tüm vatandaşlarımızı tütünden uzak, sağlıklı bir yaşam geçirmelerini istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.