Kırklareli

Kırklareli'nde darbe girişimi davası

17:15 18 Ağustos 2017
Kırklareli'nde darbe girişimi davası

Kırklareli'nde, Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, destek amacıyla İstanbul'a gitmek için 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından çıkma hazırlığı yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 13'ü tutuklu 2'si tutuksuz, 15 eski askeri personelin yargılandığı davada sanık ve avukatların mütalaaya ilişkin savunmaları tamamlandı.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen üçüncü günkü duruşma için, TSK'dan ihraç edilen 13 tutuklu sanıktan 8'i, ceza infaz kurumu ring aracıyla yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasına getirildi.

Eski 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Tutuksuz 2 sanığın da katıldığı duruşmaya, sanık yakınları da adliye binası girişinde kontrol noktasından geçirilerek salona alındı.

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Uğur Uslu'nun verdiği mütalaaya ilişkin sanık ve avukatlar savunma yaptı.

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, ara karar verilmek üzere duruşmayı, 21 Ağustos Pazartesi günü erteledi.

Tutuklu sanıklar, duruşmanın ardından yoğun güvenlik önlemleri altında ceza infaz kurumu ring aracına bindirildi.

Cumhuriyet Savcısı Uslu, mütalaasında tutuklu sanıklar Bekir Koçak, Ahmet Şahin, Emin Aksu, Eyyup Hemedan, Gökhan Bayniş, İlker Birel, Güngör Gündoğdu, Mehmet Metin Omur, Şeref Taş, Ahmet Bulutlu, Dahi İbrahim Bilgiçataç, Efendi Haspolat ve Murat Erdoğan olmak üzere, 13 sanığın tutukluluk halinin devamını talep etmişti.

Askeri personelin Trakya sorumlusu olduğu öne sürülen ve kırmızı bültenle aranan 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Albay Uzay Şahin'in de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Büyük Millet Meclisi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından, 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.