Kırklareli

Vekaletle kurban kesimi kampanyası

15:55 23 Ağustos 2017
Vekaletle kurban kesimi kampanyası

Babaeski ilçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının işbirliğinde yürütülen vekaletle kurban kesimi kampanyası başladı.

Babaeski Müftüsü Mehmet Şimşekoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, vekaletle kurban kesimi kampanyasının başladığını söyledi.

Kampanyanın geçen yıl yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Şimşekoğlu, bu yıl kampanyaya katılımın daha fazla olmasını beklediklerini belirtti.

Kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların, 1 Eylül Cuma gününe kadar ilçe müftülüğü, bankalar ya da PTT şubesine açılan kurban hesaplarına para yatırması gerektiğini aktaran Şimşekoğlu, kurban bedelinin yurt içi 850, yurt dışı 600 lira olduğunu kaydetti.

Kesilen kurbanların özellikle Afrika kıtasında ihtiyaç sahibi insanlara gönderildiğini aktaran Şimşekoğlu, "Özellikle Afrika Kıtasında et tatmamış, açlık ve kuraklıkla boğuşarak hayatta kalmaya çalışan çok sayıda Müslüman var. Kurban Allah'a yakınlık anlamına gelir. Müslüman kardeşlerimize gönüllerimizi açarak ve imkanlarımızı paylaşarak bu yakınlığı gerçekleştirebiliriz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.