Kırklareli

Babaeski'de kalp sağlığı bilgilendirme standı kuruldu

14:43 01 Ekim 2017
Babaeski'de kalp sağlığı bilgilendirme standı kuruldu

Babaeski Devlet Hastanesi'nde kalp sağlığı bilgilendirme standı kuruldu.

Toplum Sağlığı Merkezi iş birliğinde kurulan stantta, vatandaşlara kalp sağlığı hakkında bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılarak kalbin nasıl korunacağı hakkında bilgiler verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Hakan Azatçam, gazetecilere yaptığı açıklamada, kalp sağlığının çok önemli olduğunu söyledi.

Kalp ve damar hastalıklarının dünyada en önde gelen ölüm sebeplerinden biri olduğunu belirten Azatçam, dünyada 40 saniyede bir kişinin kalp ve damar hastalıklarından dolayı hayatını kaybettiğini vurguladı.

Sağlıksız beslenme, aşırı kilo, alkol, sigara, hava kirliliği, hareketsiz bir yaşam ve stresin kalp ve damar sağlığını olumsuz etkilediğini anımsatan Azatçam, şöyle konuştu:

"Sağlıksız beslenme ve yetersiz fiziksel aktivite etkisiyle bireylerde kan basıncında yükselme, kan şekeri yüksekliği, fazla kilo veya obezite görülür. Sağlıklı beslenme, hazır gıdalar yerine taze besinlerin tercih edilmesi, aşırı tuz, şeker ve yağ kullanımının önüne geçilmesi, düzenli sağlık kontrolleri ve düzenli fiziksel aktivite yapılması, kan değerlerine dikkat edilmesi kalp sağlığını koruma önlemleri arasındadır. Ayrıca tütün ve alkolden uzak durmak, hayata karşı iyimser olmak, aile ve çevre ile kaliteli zaman geçirmek, uyku düzenini kontrol altında tutmak da önemlidir. Kalp sağlığımızı korumak sevdiklerimizle daha uzun ve sağlıklı yaşamak için harekete geçelim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.