Kırklareli

Best Buddies Projesi kapanış töreni düzenlendi

14:06 08 Ekim 2017
Best Buddies Projesi kapanış töreni düzenlendi

Lüleburgaz'da zihinsel ve gelişim engelli bireyler ile gönüllüleri arkadaş yapan Best Buddies (En İyi Dostlar) Projesinin kapanış töreni yapıldı.

Zeliha Özbek Kaynaştırma Parkı'nda gerçekleştirilen törende, projede engelliler ile arkadaşlık yapan gönüllülere sertifikaları verildi.

Şehit Rüstem Resul Perçin Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Barbaros Şinikoğlu, törende yaptığı konuşmada, geçen yıl 10 öğrenciyle başladıkları projeyi bu yıl 25 öğrenciyle tamamladıklarını söyledi.

Projeye gösterilen ilgi ve desteğin çok sevindirici olduğunu belirten Şinikoğlu, projenin asıl amacı olan sosyal yeterlilik ve akran kabulünü gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Şiniklioğlu, proje kapsamında engellilerle gönüllülerin yıl boyunca çeşitli aktiviteler yaparak birlikte zaman geçirdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Hem okul ortamında hem de sosyal ortam da içgörü ve farkındalık kazanan ergenlik dönemindeki bireylerin bu proje ile akran zorbalığı ve sosyal kabulün farkındalığını okul ortamına ve kişisel yaşantısına taşıması amaçlanmıştır. Geçen yıl 10 öğrenci ile başladığımız proje bu yıl 25 öğrencinin eşleşmesi ile sürmüştür. Genel merkez ve Türkiye koordinatörlerinin projeyi Lüleburgaz'a taşıma adına niyet mektubu göndermesi ile projenin hem uygulama hem genel merkez ayağında başarılı ve akredite bir şekilde gelişerek gittiğini de göstermektedir."

Törene Belediye Başkanı Emin Halebak, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sibel Uzunlar, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.