Kırklareli

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

10:16 29 Ekim 2017
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gündoğdu, mesajında 29 Ekim 1923 tarihinin, Türk Ulusunun Atatürk'ün önderliğinde dünya tarihinde eşine ender rastlanır bir şekilde emperyalist güçlere karşı büyük bir destan yazdığını belirtti.

29 Ekim 1923 tarihinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu şanlı bir tarih olduğunu bildiren Gündoğdu, Türk milletinin her zaman cumhuriyetine en iyi şekilde sahip çıktığını ifade etti.

Gündoğdu, mesajında şunlara yer verdi:

''Milletimiz, 94 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Kurtuluş Savaşındaki kahramanlığı ile var olma savaşımını kazanmış, ardında da kurulan Türkiye Cumhuriyeti ile ulusun karanlıktan aydınlığa çıkışını, dirilişini simgeleştirmiştir. Cumhuriyet her zaman; bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşımın adı olmuştur. Atatürk'ün sözleriyle 'Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.' Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana hedefini çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu aşmak biçiminde ortaya koymuştur. Atatürk’ün başlattığı, demokrasiye geçişi de içeren yapısal dönüşüm sürecinin temeline ise laiklik ilkesi yerleştirilmiştir.''



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.