Kırklareli

Organ Bağışı Haftası

09:33 03 Kasım 2017
Organ Bağışı Haftası

Kırklareli Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, Türkiye'de organ yetmezliğine bağlı olarak organ nakli bekleyen hasta sayısının her geçen gün artış gösterdiğini bildirdi.

Selvi, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, her yıl 3-9 Kasım'ın Organ Bağışı Haftası olarak kutlandığını anımsattı.

Organ yetmezliği sorunu yaşayan hastalar için organ bağışının önemli olduğunu belirten Selvi, tüm vatandaşların organ bağışına duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Birçok hastanın organ yetmezliği nedeniyle hayatlarını kaybettiklerini aktaran Selvi, açıklamasında şunlara yer verdi:

''Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ancak organ bağışı oranları düşük bir seviyede seyretmekte ve buna bağlı olarak tedavisi yalnızca organ bağışı ile mümkün olan hastalarımız, sağlıklarına kavuşamadan hayatlarını kaybedebilmektedir. Organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu olarak gündemde yer almakta, organ bağışı ve organ nakli sayılarının arttırılması bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında bulunmaktadır. Halkımızı doku ve organ bağışı konusunda duyarlı olmaya ve bağışta bulunmaya davet ediyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.