Kırklareli

İŞKUR istihdam otobüsü Kırklareli'nde

15:59 09 Kasım 2017
İŞKUR istihdam otobüsü Kırklareli'nde

Otobüste iş hayatına yeni atılacak yada hazırlık içerisinde olan vatandaşlara yönelik faaliyetlerde bulunulacağını aktaran Aksoy, şöyle konuştu:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR Genel Müdürlüğünce hazırlanan İŞKUR otobüsü Kırklareli'ne geldi.

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda stant açan İŞKUR görevlileri vatandaşları bilgilendirdi.

İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy, burada yaptığı konuşmada, güçlü bir Türkiye için Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi'nin başlatıldığını hatırlattı.

Bu kapsamda 81 ili gezecek "milli seferberlik" otobüsünün Kırklareli'nde bulunduğuna işaret eden Aksoy, kentin farklı noktalarında bu doğrultuda vatandaşların bilgilendirildiğini belirtti.

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca 2017 yılında çalışma hayatında istihdam seferberliği başlattı. Bu ülkemizde, istihdamın artırılmasına, geliştirilmesine katkı sağlamak gayesiyle harekete geçirilmiştir. Bugüne kadar aldığımız istatistik bilgiler neticesinde Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Projesi'nin çok olumlu katkılarının olduğunu gördük. İlimizde yeni iş hayatına atılacak genç işsizler ile uzun süre iş bulamamış işsizlerimize iş hayatına katılabilmeleri için bu istihdam seferberliğiyle uyguladığımız projeler var. Bu projelerin başında birincisi iş başı eğitim programları, ikincisi de istihdam garantili meslek eğitim kursları. Bu projelerle işsizler, kısa süre mesleki eğitim alarak meslek sahibi yapılmakta ve akabinde istihdam edilmekte."

Otobüsü Kırklareli Vali Vekili Erdoğan Beypınar'da ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.