Kırklareli

Kırklareli Garı'nın ihaleye çıkarılması

12:25 13 Kasım 2017
Kırklareli Garı'nın ihaleye çıkarılması

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, tarihi Kırklareli Garı binasının Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından kiralama ihalesine çıkılmasına ilişkin, ''Bu tablo Kırklareli’ne yakışmıyor. Mülkiyeti Devlet Demiryolları'na ait olabilir ama ilimiz sınırları içerisinde olduğu için halkımızındır. Burada bir tarih yatıyor ve maalesef gözümüzün önünde yıkılıyor.'' dedi.

Kesimoğlu, İstasyon Mahallesi'ndeki gar binası önünde yaptığı basın açıklamasında, gar binasının Kırklareli'ne kazandırılması için mücadele ettiklerini belirtti.

Gar binasının TCDD tarafından kiralanmak üzere ihaleye çıkarıldığını ifade eden Kesimoğlu, bu alanın rant alanına dönüştürülmek istendiğini ileri sürdü.

Tarihi binanın ve alanın özel kişilere kiralanmaması için mücadele ettiklerini ve burayı restore ettirerek kente kazandırmak istediklerini belirten Kesimoğlu, şunları kaydetti:

"Gar binası ve gar alanı Kırklareli için bir yaşam alanıdır. Burası şehrin nefes aldığı yerdir. Tarihi özelliklere sahip ikinci derece sit alanıdır. Gar binası çok kötü bir vaziyette. Bu tablo Kırklareli'ne yakışmıyor. Mülkiyeti Devlet Demiryolları'na ait olabilir ama ilimiz sınırları içerisinde olduğu için halkımızındır. Burada bir tarih yatıyor ve maalesef gözümüzün önünde yıkılıyor. Gelinen noktada bu amacımıza ulaşma imkanı bulamadık. Aksine bize verilmemesine karşılık yaşam alanın rant amaçlı birilerine peşkeş çekilmesiyle karşı karşıyayız."

Kesimoğlu, gar binasıyla ilgili 3 yıl önce restorasyon projesi hazırladıklarını hatırlatarak, garın belediyeye tahsis edilmesi halinde aslına uygun olarak restore ettirerek, halkın kullanımına açmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.