Kırklareli

"Best Buddies" projesi

12:20 10 Aralık 2017
"Best Buddies" projesi

Lüleburgaz’da engelliler ile gönüllü öğrencileri arkadaş yapmayı hedefleyen "Best Buddies" projesinin ilk buluşma etkinliği yapıldı.

Proje kapsamında, 30 gönüllü öğrenci ile 30 engelli bir alışveriş merkezinde bir araya geldi.

Koordinatör öğretmenlerin de katılım gösterdiği etkinlik kapsamında sinemada birlikte film izleyen öğrenciler aynı zamanda birlikte yemek yiyerek vakit geçirdi.

Etkinliğin ardından bir konuşma yapan Lüleburgaz Best Buddies Koordinatörü Barbaros Görkem Şinikoğlu, proje kapsamında eşleşen öğrencilerin ilk buluşmasının gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu yıl Best Buddies Projesi'nde 30 öğrencinin eşleştirildiğini belirten Şinikoğlu, engelli çocukların sosyalleşmesi adına önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Bu yılki proje ortaklarının Lüleburgaz Anadolu Lisesi olduğunu aktaran Şinikoğlu şöyle devam etti:

''Engelli bireylerde, akran kabulü çok önemli. Çünkü ergenlik döneminde olan bireyler, somut anlamdaki düşünceden soyut anlamdaki düşünceye geçiş evresinde oluyor. Bu yüzden özel gereksinim gerektiren bireylere karşı farkındalık daha az. Ayrıca birbirlerinin kusurlarına daha fazla mana bulabiliyorlar. Bu şekildeki etkinliklerle engelli çocukların sosyal kabulünü gerçekleştirmiş oluyoruz ve aynı zamanda normal gelişim gösteren bir lise öğrencisine verdiğimiz engelliye doğru yaklaşım ve liderlik eğitimleriyle birlikte sosyal anlamda bir misyon edinme durumunu kazandırmaya çalışıyoruz.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.