Kırklareli

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kırklareli'nde

14:29 29 Aralık 2017
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kırklareli'nde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırklareli'nde partisinin il başkanlığının açılış törenine katıldı.

Genel Başkan Akşener, il başkanlığı binası önünde kurulan platformda, kendisine verilen 3 beyaz güvercini serbest bıraktı.

Akşener, burada yaptığı konuşmada, İYİ Parti'nin seçimlere en iyi şekilde hazırlandığını söyledi.

Partinin kurulduğu süreçten bu yana 13 il gezdiğini ifade eden Akşener, her ilde büyük bir teveccühle karşılandığını bildirdi.

Türkiye'de en büyük problemin genç işsizlik olduğunu anlatan Akşener, en kısa sürede genç işsizliğe bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin tarım alanında kendi kendine yeten bir ülkeyken dışarıya bağlı bir ülke haline geldiğini aktaran Akşener, ''İl il geziyorum insanların sorunlarını dinliyorum ve ilginç şeyler oluyor. Edirne'den Şırnak'a kadar Türkiye'nin birinci problemi genç işsizlik. Üniversite mezunu çocukların atanamayan öğretmenlerin ve taşeron işçilerin sorunları her yerde birinci problem olarak ortaya çıkıyor. Kırklareli bir yönüyle tarım kenti. Biz kendine yeten bir ülkeydik. Dünyada tarımda kendi kendine yeten birinci ülkelerden biriydik. Bugün buğdayı Rusya'dan, mercimeği Kanada'dan, pancarı Amerika çiftçisinden satın alan çiftçinin cebine bir miktar koyup, 'ekme biçme' diyen bir idari mantıkla bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız.'' diye konuştu.

Daha sonra parti binası açılışını gerçekleştiren Akşener, düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Akşener, toplantının ardından partiye yeni üye olanlara rozetini takarak tebrik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.