Kırklareli

Bu kahvehanenin kapıları önce sokak hayvanlarına açılıyor

09:46 12 Ocak 2018
Bu kahvehanenin kapıları önce sokak hayvanlarına açılıyor

Kırklareli'nde kahvehane işletmecisi Ahmet Akansu, 30 yıldır önce kahvehanesinde ''çocuklarım'' dediği sokak hayvanlarını besliyor, sonra müşterilerine servise başlıyor.

Her gün sabahın erken saatlerinde evinden çıkarak işlettiği kahvehanesine giden Akansu (60), kapının önünde bekleyen kedilere, ''Ahmet amcanız geldi'' diyerek kahvehanenin içerisine alıyor.

Yanında getirdiği süt, sosis ve kedi mamaları ile kedileri besleyen Akansu, sonrada kedileri kucağına alarak seviyor.

Kedileri besledikten sonra işletmesinin önünde köpekleri de ciğer ve kemikler ile besleyen Akansu ardından kahvehanesindeki masa ve sandalyeleri silerek müşterilerini ağırlıyor.

- Hayvan sevgisi doğuştan gelir

Akansu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kedi ve köpekleri beslemekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Hayvanlardan bir karşılık beklemeden iyilik yaptığını aktaran Akansu, ''Hayvan sevgisi doğuştan geliyor. Allah vergisidir sevgi sonradan ekilmez. Hayvanları besliyorum. İyiliğin nedeni olmaz, ben iyilik yapıyorum. Sabah kahvehanemi açtıktan sonra hayvanları besliyorum. Çok mutlu oluyorum olmaz mıyım? Parayla yapılacak iş değil ki bu.'' diye konuştu.

Hayvanları beslemek için harcadığı paraya önem vermediğini belirten Akansu, mutluluğun parayla ölçülemeyeceğini kaydetti.

Akansu, kedi ve köpekleri besledikten sonra temizlik yaparak hijyenik hale getirdiği kahvehanesinde gelen müşterilerine hizmet ettiğini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.