Kırklareli

Kırklareli'nde meslek talep araştırması yapılacak

13:11 10 Şubat 2018
Kırklareli'nde meslek talep araştırması yapılacak

Kırklareli İŞKUR Müdürlüğü kentte iş gücü piyasasında meslek talep araştırması yapacak.

İŞKUR Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasada yetişmiş eleman gereksinimi olan mesleklerin araştırılacağını bildirdi.

İş ve meslek danışmalarının işletmeleri ziyaret ederek tespitlerde bulunacağını ifade eden Aksoy, yapılacak çalışmalarda yerel düzeyde iş gücü piyasasıyla ilgili verilerin oluşturulacağını söyledi.

Meslek talep araştırmasının temel ve öncü bir gösterge olması bakımından önemli olduğunu belirten Aksoy, ''Bu araştırma bir yılda 4 dönem şeklinde yapılacak. İlk araştırma 12-28 şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Araştırmayla bilimsel ve anlamlı sonuçlara sahip veriler derlenmiş olacak. İş gücü piyasasının talep özelliklerini ve gereksinimlerini ortaya koyulması nedeniyle mesleki eğitim kurslarının türü, hedef gruplarının belirlenmesi harcama bütçesi şekillenmesi sağlanacak. Aynı zamanda da ihtiyaç duyulan mesleki ortaöğretim bölümlerinin de açılmasına istatistik dayanak olacak. Çalışmalar ile daha iyi hizmet sunmamızda bize yol gösterecek.'' diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.