Kırklareli

Mehmetçiğe destek için ineğini sattı

11:22 21 Şubat 2018
Mehmetçiğe destek için ineğini sattı

Kırklareli'nde yaşayan Sadegül Ertem, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiğe destek için ineğini satarak, gelirini Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladı.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler'e ulaşan Ertem, 4 yaşındaki ineğini askere bağışlamak istediğini bildirdi.

Bu amaçla ineğini satan Ertem, Çiler'in yönlendirmesiyle satış gelirini Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına bağışladı.

Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mehmetçik'in ülkesi için verdiği mücadeleyi televizyonlardan gördüğünde çok duygulandığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti ve Mehmetçik için kalan üç ineğini de feda etmeye hazır olduğunu belirten Ertem, şunları kaydetti:

"Feda olsun Türkiye Cumhuriyetime, topraklarıma, torunlarımın yetişeceği huzurla koşacağı, bir Türkiye'ye. Bize sahip çıktığı içinde Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim. Bizler bir yere gidemeyiz, bizler burada doğduk burada öleceğiz. Türkiyemizde öleceğiz. Ben Cumhurbaşkanımızın ellerine ayaklarına sarılmak istiyorum. Benim ineğim değil canım bile feda ederim."

Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a inancı ve güvencinin çok yüksek olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Allahım yolunu açık et, bize sahip çıksın, diye dualar ediyorum. Cumhurbaşkanımı görmeyi çok istiyorum. Hayvanlara baktığım için çok fazla uzaklaşamıyorum. Mehmetçikimizi de gördüğümde, çok duygulanıyorum. Karın içinde onları gördüğümde sofradan kalkıyorum. O Mehmetçikler dağlar, taşların içinde ne yiyor diye hep soruyorum. Acaba onlar kuru ekmek mi yiyor diyorum. Benim okumam yok, yazmam yok. Etrafımdakilere hep soruyorum. Televizyondan ne görürsem kafam onu alıyor. Başka bir bilgim yok ki. Onlar için hep çırpınıyorum. Allah'ım onlara güç kuvvet ver. Kötülere imkan verme Yarabbi. Terörün kökü kazınsın inşallah. Yarabbim huzurla gezelim şöyle, arkamıza bakmayalım. Allah yardımcımız olsun. Mehmetçikimize de güç kuvvet versin Yarabbim. Cumhurbaşkanımıza da çok çok teşekkür ederim. Türkiyemizden olmayalım, bizi kimse bölemesin."

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler de Türkiye'nin zor ve onurlu bir süreçten geçtiğini belirterek, bu tür duyarlı vatandaşların Mehmetçik'in motivasyonunu arttırdığını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.