Kırklareli

Lüleburgaz'dan kısa kısa

09:33 22 Şubat 2018
Lüleburgaz'dan kısa kısa

Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdullah Koç, ölçü ve tartı aletleri sahiplerinin beyanname verme sürelerinin başladığı söyledi.

Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2016 yılı damgalı olup, 2018 yılında damgaya tabi ölçü ve tartı aletlerinin beyannamesinin verilmesi gerektiğini belirtti.

Ölçü ve tartı aleti sahiplerinin beyannamelerinin, Lüleburgaz Belediyesine vereceğini ifade den Koç, son tarihin ise 28 Şubat olduğunu kaydetti.

Ölçü ve tartı aletlerinin, periyodik muayene süresinin 2 yıl olduğunu anlatan Koç, "Damga süresini doldurmuş, tartı aletlerinin periyodik muayeneleri için kullanıcılar tarafından sürenin dolduğu yılı takip eden yılın ocak ayının başından şubat ayının sonuna kadar periyodik muayene için dilekçe verilmesi gerekir. Tartı aleti kullanıcıları periyodik muayene için tartı aletinin tipi, markası, seri numarası, sınıfı ve kapasitesinin yer aldığı dilekçeyle belediyemize müracaat edebilir." ifadesini kullandı.

- Kitap okuma etkinliği

Lüleburgaz Atatürk Anadolu Lisesi Kitapkolik Kulübü'nce kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Lüleburgaz Sokollu İlçe Halk Kütüphanesi'ndeki etkinlikte, öğrenci ve veliler yazar Orhan Pamuk'un 'Benim Adım Kırmızı' isimli kitabını okudu.

Daha sonra katılımcılara, kitap üzerinden sorular yöneltildi.

-Okuma yazma seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında, Lüleburgaz'da toplantı düzenlendi.

Kaymakam Mustafa Kaya başkanlığında, kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Toplantıda, okuma yazma seferberliği için yapılması planlanan çalışmalar görüşülerek, kurulun işleyişi ile ilgili üyeler bilgilendirildi.

Kaymakam Kaya, toplantıda, tüm katılımcıların çevrelerindeki okuma yazma bilmeyen vatandaşları tespit etmesini istedi.

Lüleburgaz'da seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşın kalmamasını arzu ettiklerini belirten Kaya, yapılacak tespitlerin ardından İlçe Halk Eğitim Merkezinde kursların açılacağını ifade etti.

Kaya, bu konuda hazırlanan afiş ve broşürlerin, okullara, muhtarlıklara ve köylere dağıtılacağını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.