Kırklareli

Kırklareli'ndeki FETÖ'nün darbe girişimi davası

16:47 23 Şubat 2018
Kırklareli'ndeki FETÖ'nün darbe girişimi davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında, Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan, 11'i tutuklu 28 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Halk Eğitim Merkezi salonunda yapılan duruşmada, eski Tuğgeneral Cemalettin Doğan ve eski Yarbay Latif Çiçek'in de aralarında yer aldığı 11'i tutuklu 23 sanık hazır bulundu.

Başbakanlık avukatı Halit Çokan'ın da katıldığı duruşmada, tutuksuz sanıklardan uzman erbaş M.B. savunmasını yaptı.

M.B. savunmasında hakkındaki iddiaları ve mütalaayı kabul etmediği ifade ederek, meslek hayatında komutanlarının emirlerini yasalar çerçevesinde yerine getirdiğini söyledi.

Kendisine verilen emirleri sorgulama gibi bir yetkisinin olmadığını savunan M.B, darbe girişiminin yaşandığı gece de komutanlarına güvenerek hareket ettiğini ileri sürdü.

Darbe girişiminin yaşandığı gece suç teşkil edecek hiçbir emir almadığını öne süren M.B, "O gece bana emir veren komutanlarımın içlerini bilemezdim ve kimlere de hizmet ettiklerini bilmiyorum. Ben askeriye üniformalı herkesi kendim gibi bilirim. O gece verilen emirler çerçevesinde polis ve jandarmaya destek amacıyla kışladan çıktık. Kışladan çıkışımız yasal mı değil mi onu ben bilemem." diye konuştu.

Yarbay Latif Çiçek'in kendilerine "Sıraya geçin, Tugay Komutanı gelecek." demesinden kısa bir süre sonra Tugay Komutanı Cemalettin Doğan'ın sivil kıyafetlerle geldiğini aktaran M.B. "Doğan birliği kontrol etti. Daha sonra Cemalettin Doğan ile Latif Çiçek biraz uzaklaşarak özel bir şeyler konuştu. Doğan'ın ayrılmasının ardından bize çıkış emri verildi." dedi.

Duruşmanın beşinci celsesinde toplam 18 sanığın savunmaları tamamlandı. Duruşma, 26 Şubat Pazartesi gününe ertelendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.