Kırklareli

Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

14:38 11 Mart 2018 1 Yorum Var
Şeker fabrikalarının özelleştirme kapsamına alınması

AK Parti Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç, Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirmesiyle hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini bildirdi.

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle işçi ve çiftçinin ekmek kapısı olmaya devam edeceğini belirtti.

Özelleştirmeyle birlikte pancar şekeri üretiminin arttırılacağını aktaran Koç, tatlandırıcı tüketiminin de kontrollerinin artırılacağını kaydetti.

Alpullu Şeker Fabrikası'nın herkes için manevi değerinin yüksek olduğunu ifade eden Koç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

''Başbakanımız Binali Yıldırım, şeker fabrikalarını satın alan firmaların 5 yıl boyunca üretimi arttıracak her türlü tedbiri alma zorunluluğunu ve üreticinin hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini açıkladı. Glikoz gibi tatlandırıcıların tüketiminin kontrollerinin de arttırılacağını söyledi. Bu açıklamayla üreticilerin kafasındaki soru işaretlerini kaldıran ve özelleştirmeyi siyasi polemik konusu yapmaya çalışanların üreticiyi speküle etmelerinin önüne geçti. Bizim için manevi değeri büyük olan Alpullu Şeker Fabrikası binlerce işçi ve çiftçiye ekmek vermeye, alın teri kıymeti bilmeye devam edecektir. Şeker pancarına kotayı koyan da bu hükümet değildir. Özelleştirme kararı 2000 yılında verilmiştir. Bu hükümetin gayreti kimseyi mağdur etmeden bu özelleştirmeyi uygulanabilir kılmaktır. Bunun için bugün birlik olma zamanı, algı oluşturarak kutuplaşma zamanı değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti emin adımlarla dünya devleti olmaya, güçlenmeye devam ediyor. Şimdi buna engel olmaya çalışanlara malzeme vermeden bizlerinde bu yürüyüşe destek olma zamanıdır.''

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • VATAN 6 yıl önce Şikayet Et
    KİME NİÇİN SATILIYOR URETİM YAPAN YERİN ZARAR ETMESİ KONULAN KOTA MISIR ŞURUBUNA MI GeçiyoruzZ
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.