Kırklareli

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

09:24 16 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü

CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Gündoğdu, mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, çağdaş, demokratik, laik, hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yolda önemli bir aşama olduğunu ifade etti.

Ulusal bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin temelleri Çanakkale Zaferi ile atıldığını aktaran Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de emperyalist güçlere karşı dur diyenler, sadece topraklarımızın işgalini önlemekle kalmadılar, aynı zamanda da tarihin akışını da değiştirdiler.
Emperyalist güçleri Çanakkale Boğazına gömen şanlı ordumuz, kurtuluş savaşı ile dalga dalga yayılacak bağımsızlık ve özgürlük rüzgarının ve cumhuriyetin ilanın da habercisi oldular. Bugün, ülke içinde ve dışarıda yine bazı güçler, birtakım hayaller peşinde olsalar dahi, hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet var olmasını engelleyemeyecektir. Etnik köken ve mezhep ayrılıklarını ön plana çıkaranlar, din duygularını sömürenler, ülke içerisinde karmaşayı hedefleyenler, bu hedeflerine asla ulaşamayacaklardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.