Kırklareli

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

09:23 17 Mart 2018
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çiftçi, mesajında, Türk milletinin, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakarlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazandığını vurguladı.

Çanakkale Zaferi'nin vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğine en güzel örneği olduğunu aktaran Çiftçi, bu zaferin, tarihten silinmek istenen bir milletin, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanı için gerektiğinde neleri feda edilebileceğinin bir kez daha kanıtlandığı dönem olduğunu ifade etti.

Çanakkale Zaferi'nin tarihe sığmayacak kadar büyük olduğuna dikkat çeken Çiftçi, şunları kaydetti:

"Türk milletinin vatanseverliğinin çelikleşmiş ifadesiyle destanlaşan kahramanlığı karşısında hiçbir gücün duramayacağı Çanakkale'de bir kez daha dünyaya ilan edilmiş, Türk ulusunun özgüvenini tazelemiştir. Verilen büyük mücadeleler ve göğüslenen çetin zorluklar neticesinde sağlamlaşan milli birlik, beraberlik ve kardeşliğimiz sahip olduğumuz en değerli kazanımımız olmuştur. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatan coğrafyasını aynı şuur ve sorumluluk bilinci içinde dünyanın en ileri ve gelişmiş ülkelerinden birisi yapma konusunda vermiş olduğumuz mücadele her geçen gün artarak devam edecektir. İmkansızlıklar içinde çok büyük fedakarlıklar ile kazanılan bu zafer bizlere gurur, cesaret ve kendine güven duygusu vermiş olup, şartlar ne kadar zor olursa olsun millet olarak neleri başarabileceğimizi bizlere göstermiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.