Kırklareli

Kırklareli'nden kısa kısa

09:24 21 Mart 2018
Kırklareli'nden kısa kısa

Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürü Necmi Asan, Geleceğe Bak Mirasını Koru Projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Asan, makamında düzenlediği basın toplantısında, proje kapsamında Kırklareli'nde 5 , Bulgaristan'da 7 tarihi tescilli yapının restorasyonunun yapıldığını söyledi.

Restorasyonu yapılan yapılara ait çeşitli fotoğrafların yer aldığı "Geçmişten Hatıralar" adlı bir kitapçık hazırlandığını belirten Asan, bu projeler ile iki komşu ülkenin dostluklarının da arttığına dikkat çekti.

Projenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü anlatan Asan, "Kırklareli Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bulgaristan Burgaz Valiliği arasında yürütüldü. Proje ile ortak kültürel bağları ortaya çıkarmak ve var olanları güçlendirmek istedik. Bulgaristan Burgaz ile Türkiye Kırklareli sınır bölgesindeki ortak mirasın tanıtımını yaparak, Türk ve Bulgar halkına gösterdik." diye konuştu.

- Çevre koruma proje hazırlığı

Demirköy'de çevre koruma alanında proje hazırlık toplantısı sona erdi.

İğneada beldesinde bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, IPA'nın Sınır Ötesi İşbirliği Programı'nın ikinci teklif çağrısı kapsamında çevre koruma alanında proje hazırlıkları yapıldı.

Proje hazırlıkları kapsamında arazide inceleme çalışmaları gerçekleştirildi.

Toplantıya, İstanbul Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yasin Yaprak, Bulgaristan Orman Genel Müdürü Grigor Gogov, Sliven Orman Bölge Müdürleri Stanimir Bojanov ve Miroslav Marinov, Kırklareli Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, Edirne Orman İşletme Müdürü Önder Terzi ve Demirköy Orman İşletme Müdürü İhsan Ceylan katıldı.

- İYİ Parti'den Kaymakam Mailoğlu'na ziyaret

İYİ Parti Demirköy İlçe Başkanı Özgün Kınay, Kaymakam Ahmet Mailoğlu'nu ziyaret etti.

Kınay, parti yöneticileriyle Kaymakam Mailoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunarak görüştü.

Kaymakam Mailoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, parti teşkilatına çalışmalarında başarılar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.