Kırklareli

KLÜ ile Airlangga Üniversitesi arasında işbirliği

09:45 25 Mart 2018
KLÜ ile Airlangga Üniversitesi arasında işbirliği

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) ile Endonezya Airlangga Üniversitesi arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

KLÜ'de düzenlenen törende KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ile Endonezya, Airlangga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Nasih işbirliği anlaşması imzalandı.

Şengörür, burada yazptığı konuşmada, Airlangga Üniversitesi ile yaptıkları protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitelerinde uluslararası statüde 68 Endonezyalı öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Şengörür, "Endonezya'dan bir üniversite ile ilk defa akademik işbirliği anlaşması imzalıyoruz. Endonezya'dan bizzat gelip bizi ziyaret etmeniz, bizleri onurlandırdı. Ümit ederim ki bu ilişkimiz sonsuza dek sürer.'' dedi.

Protokolün içeriğiyle ilgili bilgiler de paylaşan Şengörür, ''Protokol kapsamında akademisyen, personel ve öğrenci değişimi, ortak projeler yürütme, akademik yayınlar yapma, bilimsel kongre ve sempozyumlara ortak katılım gibi faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabi, akademik ilişkilerin yanında Türkiye ve Endonezya arasındaki kültürel ilişkilerin de gelişmesine katkı sunacağız. Protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını diliyorum.'' şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mohammad Nasih ise Kırklareli Üniversitesi'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversiteleri hakkında bilgiler verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.