Kırklareli

"Akılcı İlaç Kullanımı ve Atık İlaç Toplama" projesi

09:31 11 Mayıs 2018
"Akılcı İlaç Kullanımı ve Atık İlaç Toplama" projesi

Vize Devlet Hastanesince hazırlanan "Akılcı İlaç Kullanımı ve Atık İlaç Toplama" projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Vize Meslek Yüksekokulunda düzenlenen toplantıya, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit katıldı.

Toplantıda, Vize Devlet Hastanesinde görevli eczacı Gülhan Zeybek ile Eğitim Birimi Sorumlusu Gülsüm Tokay, proje hakkında bilgiler verdi.

Zeybek, yaptığı konuşmada, projeyle vatandaşların doğru ve bilinçli ilaç kullanımında farkındalığı arttırmak, atık ilaçların doğru şekilde toplanması, imhasıyla ilgili bilinçlenmeye yönelik çalışma yürüteceklerini söyledi.

Toplumda farkındalık yaratarak bilinçli ilaç tüketimi sağlamak, bilinçsiz ilaç kullanımının bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu anlatmak istediklerini dile getiren Zeybek, "İlaç kullanımı konusunda yanlış alışkanlıkları düzeltmek, ilaç israfını önleyerek ekonomiye katkı sağlamak, atık ilaçların doğaya karışmasını önleyerek çevreyi, hayvanları, suyu, toprağı koruyarak kendimiz, çocuklarımız, doğamız ve hayvanlarımız için sağlıklı bir gelecek sunmak istiyoruz." diye konuştu.

Zeybek, proje kapsamında köylerde ve okullarda akılcı ilaç kullanımı konusunda eğitimler verileceğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.