Kırklareli

31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

11:36 31 Mayıs 2018
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü

Yeşilay Kırklareli Şube Başkanı Vedat Açar, tütün kullanımına bağlı hastalıklar nedeniyle her yıl 2 milyon kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açar, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyada 15 yaş üzeri her üç erişkinden birinin sigara kullandığını ifade etti.

Türkiye'de tüm ölümlerin yüzde 23'ünden fazlasının sigaraya bağlı gerçekleştiğini aktaran Açar, şunları kaydetti:

"Ramazan ayına da denk gelen bu özel gün sigarayı bırakmak için büyük bir fırsat. Sigarayı bırakın, kalbinizi koruyun. Günümüzde tütün kullanımı, dünyada tek başına en önemli ölüm nedeni. Dünya üzerinde yaklaşık 1,2 milyar insan sigara kullanıyor. Uzmanlar, tütün kullanımı bu şekilde devam ettiği takdirde Türkiye'de ise 2030 yılına gelindiğinde ölen kişi sayısının 8 milyonu geçeceğini belirtiyor. Sigara, fiziksel, sosyal ve ekonomik bakımdan yıkıcı sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılık. Ülkemizde her yıl 100 binden fazla insanımızı sigaradan dolayı kaybediyoruz. Bunun yanında pasif etkilenimden doğan hastalıklar ve zararlar da ayrı bir acı tablo. Sigaraya karşı bilinçlendirme çalışmalarımız, kampanyalarımız devam ediyor. Bu değerli ülkemizin değerli insanlarının sigara gibi zehirli bir maddeye kurban gitmesini, hem kendilerine hem sevdiklerine zarar gelmesini istemiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.