Kırklareli

Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Kırklareli'nde

11:24 05 Temmuz 2018
Çanakkale 1915 Gezici Müzesi Kırklareli'nde

Kırklareli'nde, Çanakkale Savaşları'nda kullanılan malzemelerin sergilendiği gezici müze ziyarete açıldı.

Müze görevlisi Erdinç Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Çanakkale 1915 Gezici Müzesi"in açılışının 2010 yılında yapıldığını anımsattı.

Çanakkale'ye gidemeyen herkesin muhakkak görmesi gereken bir müze olduğunu ifade eden Başaran, vatandaşlara Çanakkale destanını ve Çanakkale ruhunu yaşattıklarını söyledi.

Türkiye'nin her bir köşesini dolaşarak müzenin kapısını ziyaretçilere açtıklarını ifade eden Başaran, amaçlarının Çanakkale'yi ziyaret edemeyen herkese Çanakkale Savaşları'nı anlatmak olduğunu belirtti.

Müzenin 15 Temmuz Pazar gününe kadar açık olacağını aktaran Başaran, ''Gezici Çanakkale müzesi aracı ile yurdumuzun her il ve ilçelerine giderek Çanakkale'de olan güzellikleri halkımıza sergiliyoruz. Halkımız bir nebzede olsa Çanakkale'yi gezmiş görmüş oluyor. Bu çok güzel bir duygu. İnsanlarımız bu aracı gezerek içerideki manzarayı gördükten sonra bu savaşı nasıl kazanıldığını hakkında daha iyi bilgi sahibi oluyorlar. Kırklareli'de de tüm halkımız bir hafta ücretsiz olarak müzeyi gezebilir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.